Η Κέρκυρα είναι θάλασσα. Γι’ αυτό το σήμα της είναι η απήδαλος ναυς. Η Κέρκυρα είναι θάλασσα στην ιστορία της, στην οικονομία της και στον πολιτισμό της.

 Από τα αρχαία χρόνια είναι γνωστή η αγάπη των Κερκυραίων για τη θάλασσα. Από τους ιστορικούς χρόνους και τη λαϊκή παράδοση έγινε γνωστή και η ναυτική δεξιότητά τους.

 Από το 1902 ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Κέρκυρας, που το 1935 μετονομάστηκε σε ΝΑΟΚ, ανάπτυξε δραστηριότητες  σύνδεσης του ανθρώπου με τη θάλασσα. Αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές.

 Το 2015 συμπληρώνονται 113 χρόνια συνεχούς ναυταθλητικής δραστηριότητας, 80 χρόνια της ονομασίας ΝΑΟΚ. 4 γενιές μετέφεραν στο σήμερα την ομάδα του ΝΑΟΚ.

 Αλλά τι είναι η ομάδα;

ΟμΑδΑ: Όμικρον - Άλφα - Άλφα

Όραμα - Αξίες - Αποστολή

Όραμα είναι η ιδέα και το όνειρο του ΝΑΟΚ. Το όραμα θα κινητοποιήσει τα μέλη του ΝΑΟΚ για την επίτευξη των κοινών μακροπρόθεσμων στόχων.

Αξίες είναι τα πρότυπα και οι αρχές που μετέφεραν οι παλαιότεοι στους νεότερους αποτελούν την ουσία της προσωπικότητας και της ταυτότητας του ΝΑΟΚ.

 Αποστολή είναι η ειδική αποστολή και ο σκοπός που ο ΝΑΟΚ προορίζεται να εκτελέσει.Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας (ΝΑΟΚ) ιδρύθηκε το 1935 και θεωρείται το πλέον ιστορικό και παραδοσιακό αθλητικό Σωματείο στην Κέρκυρα. Ο Όμιλος διαθέτει τέσσερα τμήματα, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία κολύμβηση και υδατοσφαίριση. Ο ΝΑΟΚ αριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω από 600 ενεργά μέλη, καθημερινά φιλοξενεί και γυμνάζει σε ολες τις εγκαταστασεις του πάνω από 300 παιδιά όλων των ηλικιών, και πάρα πολλούς φίλους, καθώς μεγάλο μέρος της κερκυραϊκής κοινωνίας έχει γαλουχηθεί στα τμήματά του. Κύριος στόχος του ΝΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι, να βοηθήσει την τοπική νεολαία σε όλες τις ναυταθλητικές δραστηριότητες μέσα σε ένα ασφαλές, υγιές και ευχάριστο περιβάλλον αθλητικής και κοινωνικής παιδείας.
Διαβάστε επίσης

Ιστορικό:

Διοικητικό Συμβούλιο: Οι σημερινοί καπετάνιοι του Ομίλου

Υποστηρίζω τον 'Ομιλο: Απαραίτητη για την υποστήριξη του Ομίλου είναι η συμμετοχή όλων όσων γνωρίζουν και αγαπούν τον ΝΑΟΚ και τον έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους ως ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους. Οι τρόποι στήριξης του ΝΑΟΚ είναι πολλαπλοί, οικονομικοί και υλικοί.

Επικοινωνία:

Το περιοδικό του ΝΑΟΚ: