Ιόνια νησιά
Εβδομήντα νησιά, μικρά και μεγάλα, κατοικημένα κι ακατοίκητα συνθέτουν ένα μοναδικό καμβά όπου το χρώμα της πέτρας μπλέκεται με το βαθυπράσινο της πυκνής βλάστησης, με το γαλάζιο και το τυρκουάζ της θάλασσας για να ξαναγυρίσει στο γήινο χρυσό και λευκό χρώμα της καλύτερης αμμουδιάς στην Ευρώπη. Σε κάποια απ’ αυτά τα νησιά θα φτάσετε γρήγορα με μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα περισσότερα όμως θα τα προσεγγίσετε μόνο με ιδιωτικό σκάφος.
Η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος διαθέτουν διεθνών προδιαγραφών αεροδρόμια και λιμάνια, καθιστώντας την πρόσβαση μια απλή υπόθεση. Εθνικές αεροπορικές εταιρίες, εταιρίες χαμηλού κόστους και τσάρτερ απ’ όλη την Ευρώπη, πλοία από την Ιταλία και κρουαζιερόπλοια κατευθύνουν τα δρομολόγια τους στα Ιόνια νησιά. Τρεις κεντρικοί οδικοί άξονες της Ελλάδας, η Εγνατία, η Ολυμπία και η Ιόνια οδός, ελαχιστοποιούν την απόσταση των νησιών από την ηπειρωτική χώρα. Ιδιαίτερα στη Λευκάδα η οδική πρόσβαση είναι άμεση μιας και συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με γέφυρα.
Το Ιόνιο απέχει μιάμιση ώρα από το Μιλάνο, δύο ώρες από το Βερολίνο, τρισήμιση από το Λονδίνο και το Όσλο, εννέα από τη Νέα Υόρκη και εικοσιτρείς από το Σύδνεϋ.

Τα Ιόνια Νησιά είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν στην Ιστορία, στη Λογοτεχνία, τη Μουσική, των λαών: δεν είναι μόνο ο Όμηρος κι Οδυσσέας. Είναι επίσης ο Κεφαλονίτης αντιβασιλέας του Σιάμ Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Λευκαδίτης εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας Λευκάδιος Χερν, ο Ζακυνθινός εθνικός ποιητής της Ιταλίας Ούγκο Φόσκολο, ο Κερκυραίος Υπουργός της Ρωσίας και νομοθέτης της Ελβετίας Ιωάννης Καποδίστριας, ο επίσης Κερκυραίος συνθέτης του Ολυμπιακού Ύμνου Σπύρος Σαμάρας, οι Κεφαλονίτες διαμορφωτές του ρωσικού πολιτισμού αδελφοί Λειχούδη, η Ζακυνθινή Διαμαντίνα Ρώμα με την πλούσια δράση στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Όλοι τους είναι σηματοδότες του παγκόσμιου πολιτισμού και κατάγονται από το Ιόνιο.

Σε έναν ευλογημένο τόπο με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά, ήπιο κλίμα και ασφαλή διαβίωση, οι κάτοικοι ζουν την καθημερινότητά τους σε ιστορικές πόλεις και παραδοσιακά χωριά, κολυμπούν σε πεντακάθαρες και πολυβραβευμένες θάλασσες, γεύονται τη μεσογειακή διατροφή σε γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα και απολαμβάνουν την πιο πλούσια πολιτιστική ζωή της Ελλάδας. Ο επισκέπτης εκτός απ’ όλα αυτά έχει δυνατότητες διαμονής σε υψηλών προδιαγραφών καταλύματα, ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε άριστα οργανωμένα κέντρα και συμμετοχής σε πολλαπλές κοινωνικές εκδηλώσεις όπως τα παραδοσιακά πανηγύρια, οι γιορτές και τα φεστιβάλ.Εξερευνήστε την Κέρκυρα: The geographic position of Corfu, its beauty, the many fine anchorages in the surrounding area, the mild climate and the international airport, all constitute positive factors in the promotion of yachting tourism.

Διαβάστε επίσης

Ο Όμιλος:

Τμήματα:

Δραστηριότητες: Aναλυτικές πληροφορίες για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ομίλου και για τις ξεχωριστές δραστηριότητες που ο ίδιος ο ΝΑΟΚ διοργανώνει.

ΝΑΟΚ για παιδιά:

Ελλιμενισμός:

Νέα:

NAOK Stories: Κείμενα, συνεντεύξεις, ωραίες αναμνήσεις κι απόψεις από κάθε μεριά του πλανήτη που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τον ΝΑΟΚ.

Ο ΝΑΟΚ στο 7ο Μίνι Μαραθώνιο Σπετσών: