Υδατοσφαίριση


Η Υδατοσφαίριση, το συναρπαστικό άθλημα με ρίζες στην Ινδία και θεσμοθέτηση από το Ναυτικό Όμιλο του Λονδίνου το 1870, στην Κέρκυρα έχει μακρόχρονη παρουσία και παράδοση. Είναι φυσικό άλλωστε σε έναν τόπο όπου η θάλασσα είναι στη φύση των ανθρώπων, το “πόλο” να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας τους.

Ο ΝΑΟΚ έχει καλλιεργήσει με επιτυχία το τμήμα υδατοσφαίρισης για πολλές δεκαετίες και τις προθήκες του κοσμούν κύπελλα αναγνώρισης της σπουδαίας ιστορίας του. Από την ομάδα του προέρχεται ο Σπύρος Τσιμίνος, αργότερα παίκτης του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας, επί σειρά ετών, μετέχοντας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Μάλιστα σε ένα από αυτά, αντιμετώπισε με επιτυχία τους κορυφαίους Ούγγρους υδατοσφαιριστές Τάμας Φάραγκο και Σίβο. Μεταγενέστεροι υδατοσφαιριστές της Εθνικής ανδρών, που προέρχονταν από το ΝΑΟΚ ήταν ο Σπύρος Καρδόνας και ο Αποστόλης Ρέτσης. Επίσης στις εθνικές ομάδες κλήθηκαν ο Άκης Παυλογιάννης, ο Άγγελος και ο Αλέξανδρος Παπανελόπουλος, ο Θανάσης Πουλίδας και άλλοι πολλοί. Από το ΝΑΟΚ προέρχεται και ο σημερινός προπονητής του ΠΑΟΚ ο Πάνος Βέργος. Η ομάδα του ΝΑΟΚ για πάνω από 60-70 χρόνια πρωταγωνιστεί πάντα και συμμετέχει στα πρωταθλήματα της πρώτης και δεύτερης εθνικής κατηγορίας.

Την περίοδο 2012-2013 η ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΑΟΚ αγωνίστηκε στην Α1 εθνική κατηγορία και έλαβε την 7η θέση και παρέμεινε τη μεγάλη κατηγορία.

Την περίοδο 2013-2014 αγωνίστηκε στην α1 εθνική κατηγορία αφού έλαβε την 11η θέση υποβιβάστηκε  στην Α2.

Για τη περίοδο 2014-2015 η ανδρική ομάδα  στον πρώτο γύρο της Α2 συμμετείχε στον όμιλο με το ΝΟ Χαλκίδας ΟΥΚ Βόλου, ΝΟΒΑ Βόλου, ΝΕ Λαμίας αφού κατέλαβε τη 1η θέση  προκρίθηκε στα play off για να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Σε ότι αφορά τις ομάδες των ακαδημιών ο ΝΑΟΚ είχε συμμετοχή στις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών όπου οι ομάδες του προκρίθηκαν μέχρι την  ημιτελική φάση.Η Υδατοσφαίριση, το συναρπαστικό άθλημα με ρίζες στην Ινδία και θεσμοθέτηση από το Ναυτικό Όμιλο του Λονδίνου το 1870, στην Κέρκυρα έχει μακρόχρονη παρουσία και παράδοση. Είναι φυσικό άλλωστε σε έναν τόπο όπου η θάλασσα είναι στη φύση των ανθρώπων, το “πόλο” να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας τους.
Διαβάστε επίσης

Ιστιοπλοΐα: Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια αξιοποιούσε την ενέργεια του ανέμου σε συνδυασμό με την πλεύση των σκαφών προκειμένου να ταξιδέψει. Η λέξη ιστιοπλοΐα προέρχεται από τις λέξεις ιστίο και πλους, που σημαίνει πλεύση με πανιά. Η ιστιοπλοΐα ξεκίνησε στην Κέρκυρα από τον ΝΑΟΚ το 1935. Η παρουσία του Ομίλου στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ήταν αδιάλειπτη με σημαντικές επιτυχίες.

Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι μια δεξιότητα ζωής. Από τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν στο ΝΑΟΚ, ήταν το τμήμα της κολύμβησης. Τα πρώτα χρόνια οι αθλητές προπονούνταν στο ανοικτό κολυμβητήριο, στον όρμο της Γαρίτσας.

Κωπηλασία: Το τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας έχει μεγάλη ιστορία με πολλές διακρίσεις και δικαίως θεωρείται η ναυαρχίδα του Ομίλου. Είναι το τμήμα των μεγάλων συγκινήσεων και των υψηλών επιτυχιών σε πανελλήνιο, βαλκανικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ειδικές Δραστηριότητες:

Υποβρύχιος Αλιεία: