Κωπηλασία


Η κωπηλασία, καθώς χαρακτηρίζεται ως άθλημα αντοχής με υψηλές απαιτήσεις δύναμης,  συμβάλλει στην καρδιοαναπνευστική ικανότητα, ενώ παράλληλα γυμνάζει όχι μόνο τους μύες των ώμων, των χεριών και της πλάτης, αλλά και τους τετρακέφαλους στα πόδια.

Το τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας  έχει μεγάλη ιστορία με πολλές διακρίσεις και δικαίως θεωρείται η ναυαρχίδα του Ομίλου.  Είναι το τμήμα των μεγάλων συγκινήσεων και των υψηλών επιτυχιών σε πανελλήνιο, βαλκανικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Τα τελευταία τρία χρόνια μετά την υψηλότατη διάκριση του Αλέξανδρου Δαφνή το 2011 που κατέκτησε αργυρό παγκόσμιο μετάλλιο, το τμήμα προχωρά σταθερά με γοργούς ρυθμούς και κάθε χρόνο επιβεβαιώνει την άνοδό του, κατακτώντας ολοένα και περισσότερα Πανελλήνια και Βαλκανικά μετάλλια.

To 2015 είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο ΝΑΟΚ φιγουράρει μέσα στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων Κωπηλατικών Ομίλων της Ελλάδας στην επίσημη βαθμολογία της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες επιτυχίες έρχονται από μικρούς ηλικιακά αθλητές, πράγμα που φανερώνει και έμπρακτα τη σωστή και μεθοδική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές του τμήματος.

Πιο αναλυτικά οι αθλητές του ΝΑΟΚ έχουν κατακτήσει αυτό το διάστημα των δυόμισι ετών, 17 Πανελλήνια μετάλλια,  (4 Χρυσά - 4 Αργυρά – 9 Χάλκινα) και 5 Βαλκανικά μετάλλια (2 Χρυσά – 3 Αργυρά).

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται τόσο στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ, όσο και στην περιοχή του Κομμένου. Η κωπηλασία απαιτεί σύγχρονα υλικά και σκάφη, με υψηλό κόστος για την απόκτησή τους.Το τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας έχει μεγάλη ιστορία με πολλές διακρίσεις και δικαίως θεωρείται η ναυαρχίδα του Ομίλου. Είναι το τμήμα των μεγάλων συγκινήσεων και των υψηλών επιτυχιών σε πανελλήνιο, βαλκανικό αλλά και διεθνές επίπεδο.
Διαβάστε επίσης

Ιστιοπλοΐα: Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια αξιοποιούσε την ενέργεια του ανέμου σε συνδυασμό με την πλεύση των σκαφών προκειμένου να ταξιδέψει. Η λέξη ιστιοπλοΐα προέρχεται από τις λέξεις ιστίο και πλους, που σημαίνει πλεύση με πανιά. Η ιστιοπλοΐα ξεκίνησε στην Κέρκυρα από τον ΝΑΟΚ το 1935. Η παρουσία του Ομίλου στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ήταν αδιάλειπτη με σημαντικές επιτυχίες.

Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι μια δεξιότητα ζωής. Από τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν στο ΝΑΟΚ, ήταν το τμήμα της κολύμβησης. Τα πρώτα χρόνια οι αθλητές προπονούνταν στο ανοικτό κολυμβητήριο, στον όρμο της Γαρίτσας.

Υδατοσφαίριση: Ιστορία γραμμένη με τη μπάλα στο νερό

Ειδικές Δραστηριότητες:

Υποβρύχιος Αλιεία: