Υποβρύχιος Αλιεία


Στον παράδεισο του βυθού

 

Η υποβρύχιος αλιεία είναι ένα άθλημα, το οποίο παρέχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση, καθώς μόνο η βουτιά στη θάλασσα είναι ένα ταξίδι σε έναν άλλο κόσμο. Υπομονή, επιμονή, αγάπη για το υγρό στοιχείο και καλή φυσική κατάσταση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που οφείλει να διαθέτει ένας αθλητής της αγωνιστικής υποβρυχίου αλιείας.

Η θάλασσα έχει τους δικούς της κανόνες και οι αθλητές  σεβόμενοι τη θάλασσα και το βυθό της, αποκωδικοποιούν τις εκάστοτε συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να κατανοήσουν πως λειτουργεί το υποβρύχιο οικοσύστημα. Η συμπεριφορά του κάθε αθλητή καθορίζεται συλλήβδην από την ευθύνη που έχει απέναντι στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Προς το παρόν οι αθλητές του ΝΑΟΚ που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα ανέρχονται στους δέκα.  Οι αγώνες πραγματοποιούνται στη θαλάσσια εκείνη περιοχή η οποία δεν είναι επιβαρυμένη αλιευτικά, ενώ το βάθος στο οποίο πραγματοποιούνται οι αγώνες μπορεί να ξεπεράσει και τα 50 μέτρα (με άπνοια).

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δύο πανελλήνια πρωταθλήματα, το ατομικό και το ομαδικό και τη διοργάνωση αναλαμβάνει ένας αθλητικός όμιλος. Το 2015 υπεύθυνος της διοργάνωσης για το ομαδικό πρωτάθλημα ήταν ο ΝΑΟΚ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας Αθλητικής Αλιείας. Η ομάδα του ΝΑΟΚ κατέλαβε την πρώτη και δεύτερη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως τα θηράματα προσφέρονται σε κοινωφελή ιδρύματα (στους συγκεκριμένους αγώνες δωρίστηκαν στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στο ορφανοτροφείο Κέρκυρας).

Τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργίας του τμήματος υποβρυχίου αλιείας, ο όμιλος έχει προφέρει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του στους αθλητές του. Μάλιστα ο ΝΑΟΚ, συγκριτικά με άλλους ομίλους, είναι ο όμιλος με τους περισσότερους διεθνείς αθλητές (12 στον αριθμό, στο σύνολο της ιστορίας του).

Η υποβρύχιος αλιεία προσελκύει αρκετούς νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες υπό τη μορφή του χόμπι, ωστόσο ο βυθός συνεχίζει να τους γοητεύει και αργότερα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, με αποτέλεσμα να ασχολούνται περισσότερο επαγγελματικά με το άθλημα. Οι υποδομές του ΝΑΟΚ προσφέρουν την ευκαιρία της επαγγελματικής ενασχόλησης με την υποβρύχιο αλιεία, καθώς επίσης παρέχεται από τους υπεύθυνους του ομίλου η καθοδήγηση για την απαραίτητη ασφάλεια.Διαβάστε επίσης

Ιστιοπλοΐα: Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια αξιοποιούσε την ενέργεια του ανέμου σε συνδυασμό με την πλεύση των σκαφών προκειμένου να ταξιδέψει. Η λέξη ιστιοπλοΐα προέρχεται από τις λέξεις ιστίο και πλους, που σημαίνει πλεύση με πανιά. Η ιστιοπλοΐα ξεκίνησε στην Κέρκυρα από τον ΝΑΟΚ το 1935. Η παρουσία του Ομίλου στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ήταν αδιάλειπτη με σημαντικές επιτυχίες.

Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι μια δεξιότητα ζωής. Από τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν στο ΝΑΟΚ, ήταν το τμήμα της κολύμβησης. Τα πρώτα χρόνια οι αθλητές προπονούνταν στο ανοικτό κολυμβητήριο, στον όρμο της Γαρίτσας.

Κωπηλασία: Το τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας έχει μεγάλη ιστορία με πολλές διακρίσεις και δικαίως θεωρείται η ναυαρχίδα του Ομίλου. Είναι το τμήμα των μεγάλων συγκινήσεων και των υψηλών επιτυχιών σε πανελλήνιο, βαλκανικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Υδατοσφαίριση: Ιστορία γραμμένη με τη μπάλα στο νερό

Ειδικές Δραστηριότητες: