Κολύμβηση


Το κολύμπι είναι μια δεξιότητα ζωής. Ήδη από τη νηπιακή ηλικία τα παιδιά πρέπει να ξέρουν κολύμπι, ώστε να είναι ασφαλή στο νερό. Επιπλέον, αποτελεί την ιδανική άσκηση με πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς γυμνάζει ταυτόχρονα πολλές μυικές ομάδες του ανθρώπινου σώματος. Βασικό προτέρημα του αθλήματος είναι ότι δεν ασκείται επιβάρυνση στο σκελετό και τις αρθρώσεις, συνεπώς οι κίνδυνοι για τυχόν τραυματισμούς μειώνονται σημαντικά. Λόγω της ενδυνάμωσης που προσφέρει στην σπονδυλική στήλη, αποφεύγονται τα ορθοσωματικά προβλήματα, ενώ παράλληλα, βελτιώνεται το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς αποτελεί μορφή αερόβιας άσκησης. Επιπρόσθετα, η κολύμβηση αποτελεί μια δραστηριότητα που συμβάλλει στη μείωση του άγχους και αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα της καλύτερης μεταφοράς του οξυγόνου στους μύες, που επιτυγχάνεται μέσω της ορθής αναπνοής, η οποία προαπαιτείται στην κολύμβηση. Τέλος, το σώμα αποκτά αυξημένη ευκαμψία και ελαστικότητα.

Από τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν στο ΝΑΟΚ, ήταν το τμήμα της κολύμβησης. Τα πρώτα χρόνια οι αθλητές προπονούνταν στο ανοικτό κολυμβητήριο, το οποίο βρίσκεται στον όρμο της Γαρίτσας, στο τμήμα που βρίσκεται μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ. Στη συνέχεια, με το πέρασμα των χρόνων, κατασκευάστηκε το σύγχρονο κολυμβητήριο, το οποίο ήταν αρχικά ανοικτό και εν συνεχεία μετατράπηκε σε κλειστό. Πλέον, οι αθλητές μπορούσαν να προπονούνται σε αυτό καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

Ανάμεσα στους αθλητές του ΝΑΟΚ που έχουν διακριθεί στην κολύμβηση, ξεχωρίζει ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος ΓιαννιώτηςΤο κολύμπι είναι μια δεξιότητα ζωής. Από τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν στο ΝΑΟΚ, ήταν το τμήμα της κολύμβησης. Τα πρώτα χρόνια οι αθλητές προπονούνταν στο ανοικτό κολυμβητήριο, στον όρμο της Γαρίτσας.
Διαβάστε επίσης

Ιστιοπλοΐα: Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια αξιοποιούσε την ενέργεια του ανέμου σε συνδυασμό με την πλεύση των σκαφών προκειμένου να ταξιδέψει. Η λέξη ιστιοπλοΐα προέρχεται από τις λέξεις ιστίο και πλους, που σημαίνει πλεύση με πανιά. Η ιστιοπλοΐα ξεκίνησε στην Κέρκυρα από τον ΝΑΟΚ το 1935. Η παρουσία του Ομίλου στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ήταν αδιάλειπτη με σημαντικές επιτυχίες.

Κωπηλασία: Το τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας έχει μεγάλη ιστορία με πολλές διακρίσεις και δικαίως θεωρείται η ναυαρχίδα του Ομίλου. Είναι το τμήμα των μεγάλων συγκινήσεων και των υψηλών επιτυχιών σε πανελλήνιο, βαλκανικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Υδατοσφαίριση: Ιστορία γραμμένη με τη μπάλα στο νερό

Ειδικές Δραστηριότητες:

Υποβρύχιος Αλιεία: