Ιστιοπλοΐα


Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια αξιοποιούσε την ενέργεια του ανέμου σε συνδυασμό με την πλεύση των σκαφών προκειμένου να ταξιδέψει. Η λέξη ιστιοπλοΐα προέρχεται από τις λέξεις ιστίο και πλους, που σημαίνει πλεύση με πανιά.

Από τα ιστιοφόρα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στο παρελθόν για να ταξιδεύουν, περάσαμε στην εποχή της ανάπτυξης των ιστιοπλοϊκών σκαφών και της αγωνιστικής ιστιοπλοίας, η οποία αποτελεί και ολυμπιακό άθλημα.

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα με βασικούς παράγοντες τη θάλασσα και τον αέρα. Τα οφέλη για τους αθλητές της ιστιοπλοΐας είναι όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Πέραν μιας καλής φυσικής κατάστασης, την οποία αποκτούν, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να κρίνουν και να σέβονται τα στοιχεία της φύσης με τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή. Η υπευθυνότητα, η τόλμη, η ομαδικότητα, η πειθαρχία, η ικανότητα λήψης αποφάσεων είναι προσόντα με τα οποία εφοδιάζονται οι αθλητές της ιστιοπλοΐας.  

Η ιστιοπλοΐα τριγώνου αποτελεί τη βάση για την εκμάθηση του αθλήματος σε παιδιά, με τα λεγόμενα σκάφη τριγώνου.

Η ιστιοπλοΐα ξεκίνησε στο ΝΑΟΚ από το 1935. Η παρουσία του Ομίλου στους ιστιοπλοικούς αγώνες ήταν αδιάλειπτη με σημαντικές επιτυχίες. Ο Ν.Α.Ο.Κ σήμερα διαθέτει σκάφη τριγώνου τύπου optimist και laser. Το optimist είναι το πρώτο σκαφάκι με το οποίο μαθαίνουν τα παιδιά ιστιοπλοΐα, ξεκινώντας από την ηλικία των επτά ετών. Από την ηλικία των 15 ετών περίπου μπορούν να ασχοληθούν με το σκάφος τύπου laser.       

O Ν.Α.Ο.Κ διοργανώνει σχολές ιστιοπλοΐας τριγώνου με σκάφη τύπου optimist την καλοκαιρινή περίοδο, διάρκειας δύο μηνών, δύο φορές την εβδομάδα. Σκοπός των σχολών είναι οι μαθητές να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα της ιστιοπλοΐας και την ενδεχόμενη ενασχόλησή τους με αυτό.

Το τμήμα της ιστιοπλοΐας του Ν.Α.Ο.Κ διαθέτει ενεργό αγωνιστικό τμήμα και απαριθμεί πολλές συμμετοχές σε περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας τριγώνου με σκάφη optimist και laser. Επίσης σημαντικές είναι και οι συμμετοχές των σκαφών Ανοιχτής Θαλάσσης στο Rally Ιονίου, στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και στη διεθνή Regatta Πρίντεζι- Κέρκυρα με μεγάλες διακρίσεις.   

Οι προπονήσεις του τμήματος πραγματοποιούνται στον όρμο της Γαρίτσας τις εξής ημέρες και ώρες:

Δευτέρα και Τετάρτη

15:30 – 18:30

Παρασκευή και Σάββατο

15:00 – 18:00

Κυριακή

10:30 – 14:00Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια αξιοποιούσε την ενέργεια του ανέμου σε συνδυασμό με την πλεύση των σκαφών προκειμένου να ταξιδέψει. Η λέξη ιστιοπλοΐα προέρχεται από τις λέξεις ιστίο και πλους, που σημαίνει πλεύση με πανιά. Η ιστιοπλοΐα ξεκίνησε στην Κέρκυρα από τον ΝΑΟΚ το 1935. Η παρουσία του Ομίλου στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ήταν αδιάλειπτη με σημαντικές επιτυχίες.
Διαβάστε επίσης

Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι μια δεξιότητα ζωής. Από τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν στο ΝΑΟΚ, ήταν το τμήμα της κολύμβησης. Τα πρώτα χρόνια οι αθλητές προπονούνταν στο ανοικτό κολυμβητήριο, στον όρμο της Γαρίτσας.

Κωπηλασία: Το τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας έχει μεγάλη ιστορία με πολλές διακρίσεις και δικαίως θεωρείται η ναυαρχίδα του Ομίλου. Είναι το τμήμα των μεγάλων συγκινήσεων και των υψηλών επιτυχιών σε πανελλήνιο, βαλκανικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Υδατοσφαίριση: Ιστορία γραμμένη με τη μπάλα στο νερό

Ειδικές Δραστηριότητες:

Υποβρύχιος Αλιεία: