Σόφη όπως Οδυσσέας

Δεν είναι ότι δεν έχουμε δει διασημότητες να αποβιβάζονται εδώ όλα αυτά τα χρόνια. Μεγάλα ονόματα από τους χώρους της οικονομίας, της πολιτικής, της τέχνης, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας επιλέγουν το λιμάνι του ΝΑΟΚ μπροστά από το επιβλητικό φρούριο, για να δέσουν το σκάφος τους και, από αυτά τα περίεργα και λίγο κουραστικά σκαλιά, να εισέλθουν σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, την παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Είναι, που αυτό το κορίτσι μας φάνηκε λίγο γνώριμο, οικείο, σαν να έχουμε βρεθεί στο παρελθόν, σαν κάτι να μας συνδέει κι έτσι την καλέσαμε στα γραφεία μας. Ήπιαμε καφέ, κουβεντιάσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες και της προσφέραμε αναμνηστικά δώρα του Ομίλου.

Η σπουδαία κολυμβήτρια Sophie Edington γεννημένη στο Loxton της Νότιας Αυστραλίας, κάτοχος δύο φορές του παγκόσμιου ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο (2008-9) και μία φορά στο 4x100 μικτής ομαδικής γυναικών (ρεκόρ που διατηρήθηκε για τρία χρόνια, 2004-7), με τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας (2006 και 2010) και άλλα δύο το 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, βρέθηκε στην Κέρκυρα στο τέλος μιας θαλάσσιας περιήγησης στα ελληνικά νησιά και φιλοξενήθηκε για μια εβδομάδα.

Η Σόφη Έντιγκτον εγκατέλειψε την λαμπερή της καριέρα το 2012 σε ηλικία 28 ετών, μετακόμισε στην Ελβετία και εργάστηκε για δύο χρόνια στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Σήμερα ζει στο Μονακό, εργάζεται στο asset management της εταιρίας The Cambridge Strategy και κάνει το διδακτορικό της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Παρίσι.

Το προηγούμενο καλοκαίρι η Σόφη συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με μια άλλη ιδιότητα, αυτή της εκπροσώπου δημοσίων σχέσεων και Τύπου της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων. Θέση που απαιτεί ένα άτομο με υψηλή αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Η Σόφη όχι μόνο είχε αυτά τα προσόντα αλλά είχε κάτι παραπάνω. Αυτό που όλοι οι αθλητές της ομάδας λάτρεψαν σ’ αυτήν. Αλληλεγγύη και ειλικρίνεια.

Η Σόφη Έντιγκτον είναι ένας θηλυκός Οδυσσέας, ένας παγκόσμιος ταξιδευτής που αντανακλά τις αρχές και το ήθος του ομηρικού ήρωα κι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να την ξανασυναντήσουμε στην Κέρκυρα.

 Η Σόφη Έντιγκτον είναι ένας θηλυκός Οδυσσέας, ένας παγκόσμιος ταξιδευτής που αντανακλά τις αρχές και το ήθος του ομηρικού ήρωα κι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να την ξανασυναντήσουμε στην Κέρκυρα.
Διαβάστε επίσης

Με τα μάτια κλειστά: Με τα μάτια κλειστά σκέφτεσαι, ονειρεύεσαι, αγωνίζεσαι. Στην περίπτωση του Σπύρου Γιαννιώτη με τα μάτια κλειστά φτάνεις στο στόχο σου.

Η δύναμη της οικογένειας: Η απίστευτη ιστορία μιας οικογένειας που χωρίστηκε και ξαναενώθηκε ύστερα από 12 χρόνια

Στον ΝΑΟΚ είμαστε πρωινοί τύποι: Είμαστε πρωινοί τύποι.